· 

Zijn wimperextensions schadelijk?

Het antwoord op deze vraag kan ik eigenlijk heel gemakkelijk en zonder al te veel moeite beantwoorden: wimperextensions zijn NIET schadelijk voor je eigen wimpers. Hoe komt het dan toch dat dit wel vaak gezegd wordt? Lees even verder voor het antwoord op deze vraag!

Om ervoor te zorgen dat wimperextensions geen schade geven aan je natuurlijke wimpers, zijn er wel enkele voorwaarden aan verbonden.

 

Deze voorwaarden kunnen ingedeeld worden in drie categorieën:

- het correct plaatsen van de wimperextensions door de styliste

- de juiste aftercare van de klant

- het correct verwijderen van de wimperextensions

 

Bij de plaatsing worden de wimperextensions op 1 natuurlijke wimper geplaatst en is er een minimale afstand tussen de haaraanzet en de extension noodzakelijk. Wimpers mogen nooit op het ooglid geplaatst worden om irritatie te voorkomen. Op deze manier kan de wimperextension meegroeien met je eigen wimper en valt deze uiteindelijk samen uit. Bij correcte plaatsing wordt de groei van de natuurlijke wimper niet verstoord. Verder kijk ik als styliste telkens naar wat je natuurlijke wimper kan dragen en kies ik er voor om maximum met 1-2 mm te verlengen. Ook wordt er gekeken naar welke opbouw en krul het beste bij jou passen. Uiteraard is ook het lijmgebruik van belang. 

 

De volgende stap en deze is minstens even belangrijk als de plaatsing, is de aftercare van jou als klant. Bij een nieuwe set wordt de aftercare telkens uitvoerig besproken. Zo is het bvb belangrijk dat je je opvulbeurten tijdig inplant en de wimperextensions dagelijks wast en borstelt. Je krijgt van mij telkens een uitgebreide fiche mee, zodat je deze thuis nog rustig kan doornemen. Verder is het bijvoorbeeld belangrijk dat je niet gaat pulken of trekken aan je extensions, want zo trek je natuurlijke wimpers mee uit. Alsook mag je niet wrijven in je ogen en wordt het aangeraden om op je rug te slapen. Ik sta je altijd bij met adviezen en tips en uiteraard kan je de nodige producten bij mij aankopen. 

 

Indien dit allemaal op een correcte manier gebeurt, is er nog maar één manier waarop extensions voor schade kunnen zorgen. Dit is door het foutief verwijderen van de wimperextensions. Wil jij stoppen met het dragen van wimperextensions? Laat deze dan altijd professioneel verwijderen. Begin er niet zelf aan te pulken en ga niet zelf experimenteren met olies voor het losweken van de lijm. Zelfs tijdens de lockdowns in verband met corona, stond ik mijn klanten op afstand bij om de wimperextensions op een veilige en correcte manier te verwijderen. Indien je bij mij een afspraak maakt voor het verwijderen van de wimperextensions, eindig ik altijd met een verzorgend keratine treatment om de wimpers een extra boost te geven.

 

Bij Beautysalon Embellish mag je er zeker van zijn dat ik voldoende kennis en expertise heb om je te voorzien van een prachtige set wimperextensions. Zijn wimperextensions toch niet echt je ding, maar wil je wel opstaan met een open blik? Dan is een lashlift de ideale keuze voor jou.

Afspraak maken? Deze plan je eenvoudig zelf in via de online agenda.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0